Putinov izveštaj o vakcinama

 

Po svetskoj žutoj štampi i antivakcinalnim portalima već neko vreme kruži jedna bombastična vest – Putin će uskoro razotkriti pravu istinu o štetnosti zapadnih vakcina! Naravno, domaći portali su tu vest odmah preveli i preneli:

1. Руски председник Владимир Путин каже да западне владе поробљавају људе вакцинама

2. RUSIJA I PUTIN SPREMAJU KONTRAUDAR OD KOGA ĆE SE ZATRESTI CELA PLANETA: Ruska vlada uskoro otkriva pravu istinu o vakcinama!

3. UDAR IZ MOSKVE: Ruska vlada priprema izveštaj koji će dokazati da zapadne vlade porobljavaju čovečanstvo vakcinama

Cela ta priča potiče od jednog tabloidnog novinara (Baxter Dimitry), sa sajta koji spada u red najgore žute štampe. On je bez citiranja ijednog izvora dao tu bombastičnu najavu da će 9.februara 2016 u Kremlju biti prezentovan izveštaj o štetnosti vakcina:

Putin: Western Governments Are Enslaving Humanity Through Vaccines (09.02.2016)
(ovo nije originalni članak ali linkuje na original – originalni članak je kasnije modifikovan pa prikazuje kao datum objave 04.03.2016, dok ovaj ima pravi datum)

Novinar koji je možemo slobodno reći izmislio ovu vest nigde nije naveo svoje izvore, ali je precizno naveo kada bi taj izveštaj trebalo da se pojavi, a to je 9. februar 2016 koji je davno prošao. Nažalost, to ne sprečava tabloide da ovu očigledno lažnu vest recikliraju, a ista najava se ponavlja sa obrisanim ili pomerenim originalnim datumom. Sigurni smo da će se sa ovom praksom nastaviti i u narednim mesecima (ili godinama?).

EDIT (decembar 2017): naravno bili smo u pravu, dva domaća portala koja su početkom 2016 objavila ovu vest učinili su isto i skoro dve godine kasnije, bez ikakvog pominjanja predhodne vesti 🙂

Izvolite: intermagazin(04.12.2017), webtribune(28.11.2017)

Podelite ovo:

Muad'Dib

Ratnik nauke.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!