Teorija zavere ili ne: Ubijanje lekara

Juna 2015 jedan kontroverzan doktor, Jeff Bradstreet, pronađen je kako pluta u reci sa ranom od vatrenog oružja. Kako je FBI bio u potrazi za njim zbog nelegalnog i opasnog lečenja pacijenata ispitali su slučaj i zaključili da je izvršio samoubistvo. Porodica nije prihvatila njihove zaključke i pokrenula je sakupljanje novca da bi angažovala privatne detektive koji bi “detaljnije istražili” njegovu smrt. Reklo bi se slučaj kao i svaki drugi, ali je epilog bio drugačiji.

Antivakcinalni sajtovi su oko smrti doktora Bredstrita iskonstruisali neverovatnu teoriju zavere, povezujući svakog preminulog doktora alternativne medicine sa njegovom smrću. Vest je naravno prenela žuta štampa na Balkanu:

U ovim konfuznim vestima pominje se zavera farmakomafije, sakrivanje čudotvornog leka za sve bolesti, vakcine kao krivac za te bolesti, masovna ubistva… sve omiljene teze protivnika medicine i nauke uopšte. Broj doktora koje je “ubila farmakomafija” se konstantno povećava i praktično svako ko se bavi alternativnom medicinom i umre ulazi na ovu listu.

 

Priča iza teorije zavere

Postoji jednostavan pokazatelj kojim možete ekspresno prepoznati šarlatana, on leči sve bolesti jednim istim metodom. Doktor Jeff Bradstreet je lečio rak (svaki tip), autizam, multiplu sklerozu i mnoge druge teške bolesti istim lekom. Njegov lek se zvao GcMAF – u pitanju je protein koji se inače nalazi u našim telima i ima svoju ulogu u kompleksnom funkcionisanju imuniteta. U slučaju nekih bolesti (npr nekih tipova raka) njegova koncentracija je smanjena zbog jednog enzima (nagalaza) koje ti tipovi raka proizvode. Zbog smanjenja koncentracije GcMAF-a, aktivnost imunskog sistema je oslabljena, što tumoru olakšava širenje kroz telo.

Taj detalj je bio inicijalni okidač za pojavu alternativaca koji su tvrdili da se jednostavnim ubrizgavanjem GcMAF u bolesnika može “ubiti rak” (ove tvrdnje nisu nove, pojavile su se još pre otprilike 20 godina). Naučne studije koje su te tvrdnje pokrenule povučene su zbog velikih manjkavosti, druge koje su to bolje ispitale utvrdile su da je ovaj metod neefikasan u lečenju raka (ipak je funkcionisanje imunog sistema mnogo kompleksnije od te zamisli “dodaj šta je u manjku”). Naravno, skup tretman poput tog uvek će naći nekog ko bi da zaradi prodavajući ga. Takvi pojedinci ignorišu naučne činjenice i propagiraju “čudotvorno” delovanje sa jasnim (sebičnim) motivom.

Bredstrit je učestvovao u radu klinika u SAD i Švajcarskoj, dok je proizvodnja GcMAF preparata bila bazirana u Engleskoj. Nakon što je najpoznatiji aktivista za prava autističnih osoba u svetu Fiona O’Leary (ona je i sama autistična, a ima i tri autistična deteta) ukazala na nehumane i opasne metode lečenja te dece sve tri države pokrenule su zajedničku istragu. Otkriveno je da su smrti pacijenata obolelih od raka zataškavane i da su sami GcMAF tretmani vrlo problematični – naravno zatvorili su klinike, laboratorije i fabriku a sva dokumentacija je zaplenjena. U Americi je FBI proveravao sve lokacije u SAD povezane sa njim, na ovom linku je nalog za pretres njegovih kancelarija.

Bredstrit je nestao (odnosno pobegao) i nakon nekoliko dana je nađen mrtav. Zaista nije bilo potrebe da ga bilo ko ubija jer je njegova nadrilekarska imperija bila uništena a njemu samom je pretilo 20 godina zatvora.

After O’Leary had complained to the FDA as well, four months later on June 18, the day before Bradstreet killed himself, the feds showed up at Bradstreet’s Buford, GA clinic, search warrant in hand. Had he been convicted Bradstreet could have faced up to 20 years in prison.

Bradstreet left, apparently fleeing to North Carolina, and drove three hours northeast to Lake Lure, NC, where he checked into a hotel. There he learned that a First Immune clinic run by Noakes had been shut down in an investigation of five deaths associated with GcMAF treatments. In fairness, it’s not clear whether the deaths were due to GcMAF or just terminal patients dying, but Swiss officials were on the trail as well. Hours after learning of this, Bradford disappeared. He wasn’t seen alive again.

 

Šta je sa drugim ubijenim doktorima?

Ostali doktori koji su dovedeni u vezu sa ovim slučajem nisu na bilo kakav način povezani sa dr. Bredstritom, niti su koristili GcMAF tretmane u lečenju. Čak nema nikakvih indicija da su se međusobno poznavali. Njihove smrti su najrazličitije, neki su umrli prirodnom smrću, jedan od infarkta u 67. godini, troje je nestalo dok su radili u Meksiku (gde se svakodnevno kidnapuje na stotine ljudi), jednu doktorku je ubio muž i tako dalje. Slučajevi su potpuno nasumični, nikakve veze između njih nema. Njihova zanimanja i smrti su navedene u tekstu Kurira (videti gore), iz koga se jasno može videti da je u pitanju vrlo nasumična grupacija ljudi čije su smrti potpuno nepovezane, pojedini su zapravo doktori zvanične medicine. Ipak, to nije sprečilo novinare Kurira da na tekst stave dramatičan naslov koji će “naterati” ljude da kliknu i zarade im još koji dinar od reklama.

Uostalom, sem Bredstrita svi doktori su potpuno nepoznati javnosti, ne može se pronaći nikakav motiv za njihova ubistva od ruke “farmakomafije”. Najbliži Bredstritov saučesnik u prodavanju GcMAF tretmana zove se David Nouks i direktor je kompanije koja proizvodi GcMAF preparat, a on je živ i zdrav. Ako pogledamo malo širu sliku jasno je da najveći protivnici moderne medicine vrlo komforno žive već decenijama, niko nije njih pokušao da ubije. Da nabrojimo neke: Džozef Merkola (mercola.com), Majk Adams (NaturalNews), Šeri Tenpeni, Endrju Vejkfild, David “Avokado” Vulf, Vani Hari (FoodBabe) i mnogi drugi blate medicinu, prodaju čudotvorne preparate i zarađuju milione na naivnosti očajnih ljudi. Svi su oni učestvovali u kreiranju i širenju i upravo ove laži.

Zar upravo oni ne bi bili prvi na “listi za odstrel”? Umesto toga treba da poverujemo da neko moćan troši vreme i resurse ubijajući relativno nebitne lokalne kiropraktičare, nutricioniste i travare.

dodatak (21.06.2016): godinu dana nakon samoubistva Bredstrita, broj navodno ubijenih lekara je preko 50, a najnovije “žrtve farmakomafije” su  Dr. Robert Sowers, kiropraktičar iz okoline Sijetla koga je ubio muž njegove recepcionarke i Dr. Tiejun Huang, akupunkturista iz Kalgarija (Kanada) za koga je ubica smatrao da je u ljubavnoj vezi sa njegovom suprugom. Naravno, niti jedan nije povezan sa GcMAF tretmanima i Bredstritom.

 

Kako su vakcine povezane sa celom pričom?

Apsolutno nikako, sem naslova koji vakcine pominju zbog dodavanja popularnosti. U tekstovima se tek ponegde usput napiše da je doktor Bredstrit imao dokaze da je nagalaza tajno ubačena u vakcine, ali to je apsolutna izmišljotina – nikakav dokaz za to ne postoji, čak ni on sam to nije tvrdio. Bredstrit jeste bio protivnik vakcina jer je krivio MMR za autizam svog deteta, ali ta teza je već nebrojeno puta pobijena. Evo citata samog Davida Nouksa koji je najviše doprineo širenju ove teorije zavere:

“I know it was murder,” the Immuno Biotech CEO said. “Dr. Bradstreet stated what we all know: that the MMR vaccine causes autism. And he was an expert witness in many court cases in the U.S.A. providing testimony to that effect. MMR is a multibillion dollar vaccine and this [GcMAF] hurts the profits of the MMR drug companies and that is why he was killed.”

Izjava je potpuno kontradiktorna, nema nikakvog smisla. Zapitajte se kako bi GcMAF naškodio prodaji MMR vakcina? Ta dva proizvoda nisu povezana ni na koji način. Kako bi GcMAF ugrozio profit proizvođača MMR vakcina?

 

Nagalaza i njen uticaj na imuni sistem

Nakon ovakvih napisa, priča o nagalazi u vakcinama se jako brzo proširila u antivakcinalnim krugovima. Međutim, oni koji u priču šire, očigledno ne poseduju dovoljno znanja ni o funkcionisanju imunog sistema ni o samoj nagalazi. Pokušaj da oslabite nečiji imunitet tako što ćete mu ubrizgavati nagalazu je osuđen na propast. Nagalaza se u ljudskom organizmu veoma brzo razgrađuje (njen poluživot je oko 12 časova), tako da njeno dejstvo nakon ubrizgavanja ne bi trajalo duže od 24-36 sati. Ovaj enzim ima značajniji uticaj na imuni sistem samo kada u organizmu postoje ćelije koje ga aktivno stvaraju, kao što su to ćelije malignih tumora ili ćelije inficirane nekim virusom (npr. HIV, virus gripa). Štaviše, u nekim laboratorijama, merenje nagalaze se koristi kao pokazatelj uspešnosti lečenja (antivirusne terapije ili hemioterapije) baš zbog toga što njena koncentracija u krvi brzo pada kada se eliminišu ćelije koje je proizvode. Dakle, da bi nagalaza imala neki merljiv uticaj na imuni sistem morala bi da se ubrizgava svakodnevno, što sa vakcinama nije slučaj – one se uglavnom daju sa razmakom većim od mesec dana. Sve to priču o prisustvu nagalaze u vakcinama i o njenom dugotrajnom uticaju na imunitet vakcinisane dece čini potpunom besmislicom.

Više o ovom slučaju možete da saznate na sledećim linkovima:

 

Podelite ovo:

Muad'Dib

Ratnik nauke.

You May Also Like

error: Content is protected !!